Kläder och trender

Olika typer av hemlarm – vad passar dig?

Olika typer av hemlarm – vad passar dig?

Det finns en uppsjö av hemlarm och ännu fler funktioner och tillägg. Här ges några tips att utgå ifrån vid val av larm till ditt boende.

  • Villa eller lägenhet? Beroende på om du bor i en villa eller lägenhet kan ett hemlarm skilja sig något åt. Ett exempel är att en villa allt som oftast kräver en större larmanläggning och installation. En villa kräver också vanligtvis ett bättre skydd utvändigt i form av larm kring ytterdörrar och fönster.
  • Inbrott- och brandvarningssystem är vanligast. När du väljer hemlarm så se till att du tecknar ett larmsystem som har inbrottslarm och ett brandvarningssytem. Dessa två är mycket vanliga typer av larm och kanske också de allra viktigaste.
  • Jämför priser från olika återförsäljare av larmsystem. Fundera över vilka typer av larm du är i behov av och jämför med olika företag. Vad har du för budget och vad är rimligt att du kan få ut för typ av skydd för dina investerade pengar.

Hemlarm med smarta tilläggsfunktioner

Det finns även många olika typer av tillval att göra som ett komplement till sitt hemlarm. Här är tre smarta sådana som bland annat varnar om hemmet i sig inte mår bra!

Vattendetektor – En vattenskada i hemmet kan orsaka stora problem, till exempel i form av dyra renoveringar. En vattenläcka är inte alltid lätt att upptäcka, då kan en vattendetektor vara en extra trygghet då den är till för att upptäcka vattenläckor snabbt. En vattendetektor kan funka extra bra i det boende du vistas mer sällan i, till exempel i sommarstugan, då läckan kan pågå under en längre tid innan den uppdagas.

Klimatdetektor – Ett hemlarm kan även innebära ett larm som varnar när hemmet inte mår bra. Till exempel när luftfuktigheten inte är balanserad och då riskerar att orsaka mögel eller ge upphov till torr hud och allergier hos de som bor i hemmet. En klimatdetektor varna om luftfuktigheten är för hög – eller för låg.

Övervakningskamera – En övervakningskamera kan sättas upp både inomhus och utomhus. Kameran kan till exempel hjälpa till att identifiera en eventuell inbrottstjuv, ge information till larmcentralen om olyckan är framme eller varför inte fungera som husdjursvakt medan du är och handlar. Kom ihåg att följa GDPR när du installerar en kamera som ett komplement ditt hemlarm, extra viktigt om kameran ska placeras utomhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *