Kläder och trender

Hur du använder en dermaroller

Hur du använder en dermaroller

Hur du använder en dermaroller

Är du sugen på att testa en behandling med dermaroller, men vet inte riktigt hur du ska göra? Läs då denna artikel innan du gör behandlingen.

Om du ska göra behandling med dermaroller för första gången, och är osäker på hur du ska göra kan det vara bra att göra behandlingen på en salong. Men om du vill göra behandlingen regelbundet kan det bli dyrt och opraktiskt att göra det på salong. Vi har därför sammanställt denna guide till hur du använder en dermaroller hemma och vad som är viktigt att tänka på.

Innan behandlingen

1) Använd en produkt av god kvalitet

Det fösta du måste göra är att hitta en dermaroller av riktigt god kvalitet. Tänk på att det är din hud du ska behandla, så det är inte värt det att kompromissa med kvaliteten. På hudvårdssalonger kan de ge dig tips om vilken dermaroller som passar just din hud och dina ändamål.

2) Rengör ansiktet

Innan du ska använda dermarollern måste ansiktet vara ordentligt rent. Inga rester av makeup eller hudlotion bör finnas kvar.

3) Smärtkänslig?

Om du är känslig för smärta eller om du är rädd för att behandlingen kommer att göra ont kan du applicera en lokalbedövande salva på det hudområde du ska behandla.

4) Ha gott om tid

En behandling med dermaroller behöver inte ta särskilt lång tid. Men särskilt om det är första gånger du gör behandlingen är det skönt att slippa stressa. Beroende på hur stort område du ska behandla kan det ta allt från tio minuter till en timme.

Efter och mellan behandlingar

1) Väntan mellan behandlingar

Hur lång tid du bör vänta mellan varje behandling beror bland annat på hur långa nålar du använt, men vi rekommenderar ett uppehåll på cirka sex veckor innan du gör en ny behandling. Vi förstår om du gärna vill se resultat så snart som möjligt, men huden behöver sin vila och behandlingen fortsätter ju lång tid efter att du applicerat nålarna, när kroppen bygger upp ny hud.

2) Skydda ansiktet

Det är alltid viktigt att använda solskydd, men efter en behandling med dermaroller är huden extra känslig och det är därför extra viktigt.

3) Ha tålamod

Beroende på vilken effekt du önskar uppnå med dermarollern kan du behöva göra olika antal behandlingar, och fler en behandling behövs i princip alltid för att uppnå resultat. Så ge inte upp om du inte ser någon förändring direkt.

Vi önskar dig lycka till med din dermarollerbehandling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *