Kläder och trender

Barn och djur samsas i Katrineholm

Barn och djur samsas i Katrineholm

Barn och djur samsas i Katrineholm

Har du barn mellan 7 och 12 år och är osäker på hur du ska se till att barnet ägnar sig åt meningsfulla aktiviteter i sommar? När skolan slutar och sommarlovet börjar har barn och ungdomar ofta en längre ledighet än sina föräldrar. Det innebär att många föräldrar har svårt att hålla sina barn sysselsatta under sommarledigheten, vilket är anledningen till att sommarläger varje år arrangeras för barn och ungdomar.

I sommar arrangeras ett sommarläger på Djulö 4H-gård i Katrineholm. Under nio veckor (vecka 25-33) får barnen möjlighet att sköta om djuren samt leka och spela spel. På gården finns hästar, får, kaniner, höns och grisar. Den rekommenderade åldern för deltagande på lägret är 7 till 12 år.

Sommarläger på Djulö

När man är på sommarläger på Djulö 4H-gård blir man medlem i en grupp som man umgås med. Gruppen ansvarar tillsammans för ett djur som man utfodrar och ger vatten på morgonen. Vissa djur ska släppas ut efter att ha sovit på natten. Varje dag får gruppen ansvar för ett nytt djur, vilket ger omväxling. När man har tagit hand om djuren kan man klappa dem och till exempel rida på hästarna.

Likt på andra sommarläger ägnar man också dagarna åt roliga tidsfördriv såsom att leka, spela spel och busa med sina kompisar. När man deltar på ett läger på Djulö 4H-gård blir man per automatik medlem i klubben och får då möjligheten att delta i andra 4H-aktiviteter senare under året. Fyra gånger om året får man dessutom medlemstidningen.

Vad är 4H?

4H står för:

  • Huvud för kunskap
  • Hjärta för medkänsla
  • Hand för färdighet
  • Hälsa för ett sundare levnadssätt

4H är en ideell organisation för ungdomar som finns i 80 länder runt om i världen. Organisationens verksamhet är bred och inkluderar allt från teater och idrott till djurhållning och odling. Målgruppen är barn och ungdomar mellan 6 och 25 år. Syftet med organisationen är att barn och ungdomar ska växa upp till att bli ansvarstagande människor som är välmående, engagerade och respekterar sin omvärld. Denna vision uppnår genom samspelet mellan natur och människa.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *