Kläder och trender

Så fungerar bantningspiller enligt tillverkarna

Så fungerar bantningspiller enligt tillverkarna

Så fungerar bantningspiller enligt tillverkarna

Går det verkligen att äta ett piller för att gå ner i vikt? Ja det hävdar tillverkarna av olika slags bantningspiller. Det hävdar även många privatpersoner som testat en del av dessa preparat och gått ner i vikt. Samtidigt menar skeptiker att det snarare handlar om psykologi och att man går ner i vikt eftersom man tror på preparaten. Samtidigt får man se på resultatet. En person som har gått ner i vikt och är nöjd med resultatet kommer knappast klaga på de piller man ätit medan kilona rasat. 

Hur fungerar bantningspiller

Det finns ganska många olika slags bantningspiller vilka anses fungera på något olika sätt:

  • Ökad ämnesomsättning

En person med hög ämnesomsättning kan äta mer än en person som har låg ämnesomsättning. Detta alltså utan att bli lika tjock. Kan man öka sin ämnesomsättning kan man alltså öka förbränningen av den energi man stoppar i sig. Det är denna effekt som vissa bantningspiller anses ha. 

Genom att äta bantningspiller som ökar ämnesomsättningen ökar kroppens fettförbränning. Detta tillsammans med en välbalanserad kost och motion kan därmed leda till bättre resultat än om enbart kost och motion läggs om. 

  • Blockera intag av kolhydrater

En annan sorts bantningspiller anses blockera kroppens möjlighet att ta till sig energi i kolhydrater. I princip innebär det att en stor del av den energi man stoppar i sig inte upptas av kroppen. Därmed kan man äta som vanligt men ändå tillgodogöra sig färre kalorier. 

  • Dämpa hungern

Många som vill gå ner i vikt tycker att det jobbigaste är hungern och suget. Det finns bantningspiller som fokuserar på detta problem. Pillret kan exempelvis svälla vilket gör att man känner en mättnadskänsla utan att man egentligen ätit speciellt mycket. Man lurar därmed kroppen. 

I detta fall måste man däremot vara noga med att äta och få i sig nödvändiga vitaminer och mineraler. Om hungern dämpas för mycket är risken annars att man äter så lite att kroppen inte mår bra i längden. 

  • Öka muskelmassa

En person med stor muskelmassa förbränner betydligt mer fett än en person med liten muskelmassa. Därmed finns piller som försöker påverka detta. Du äter piller, tränar och får större muskelmassa än om du inte ätit dem. På detta sätt ska alltså förbränningen öka. 

  • Stoppa fettintaget

Detta bantningspiller har liknande funktion som de som vill blockera intaget av kolhydrater. I detta fall anses pillret hålla ihop mindre mängder fett så att inte kroppen tar till sig detta. Därmed kommer fettet ut den ”naturliga vägen” 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *