Kläder och trender

Gå HLR-utbildning i Stockholm – rädda livet på medmänniskor

Gå HLR-utbildning i Stockholm – rädda livet på medmänniskor

Gå HLR-utbildning i Stockholm - rädda livet på medmänniskor

Den moderna hjärt-lungräddningen uppfanns år 1960. Den består i grund och botten av bröstkompressioner och mun-mot-mun-metoden. Detta medicinska förfarande utförs i medicinska akutfall. Genom att använda dig av denna potentiellt sett livräddande teknik, kan du rädda någon av de cirka 5 000 svenskar som varje år drabbas av plötsligt hjärtstopp. För att lära dig hjärt-lungräddning rekommenderar vi dig att gå en HLR-utbildning i Stockholm.

Några av de kritiska sjukdomstillstånd som kan kräva hjärt-lungräddning är: hjärtattack, svåra allergiska reaktioner och överdos av droger eller läkemedel. När hjärt-lungräddning utförs på rätt sätt, kan tekniken bidra till att en person hålls vid liv till professionell hjälp anländer och sjukvårdarna kan använda sig av mer avancerade metoder för att behandla hjärtstoppet. Genom HLR tillåts syresatt blod flöde till olika vitala organ i kroppen såsom hjärnan och hjärtat. För att kunna utföra hjärt-lungräddning på rätt sätt bör du ha genomgått en HLR-utbildning i Stockholm.

HLR-utbildning i Stockholm förebygger dödsfall

Hjärt-lungräddning kan bland annat användas för att hjälpa offer av drunkningsolyckor. En stor del av alla barn mellan 1 och 4 år som dör är offer för just drunkningsolyckor. Ett barn kan drunkna i så lite som 2,5 cm vatten. Drunkningsoffer som räddas från vattnet är i omedelbart behov av hjärt-lungräddning tills sjukvårdare anländer. Många tror att drunkning främst inträffar på sommaren, men faktum är att det sker året runt och att sju av tio fall inträffar i hemmet. Om du vill kunna rädda livet på en person som drunknat, har du större möjligheter att göra detta efter att ha slutfört en HLR-utbildning i Stockholm.

HLR kan också hjälpa offer som håller på att kvävas och drabbas av hjärtstopp. Även i denna kategori är barn överrepresenterade, då nio av tio fall av dödsfall från främmande föremål är barn under 5 års ålder. För varje dödsfall till följd av kvävning uppsöker dessutom ytterligare 100 fall akuten på grund av kvävning. Ungefär var tionde barn som behandlas för kvävning läggs även in på sjukhus. Du har större möjligheter att rädda livet på en person som håller på att kvävas om du har gått en HLR-utbildning i Stockholm via hlrutbildningstockholm.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *