Kläder och trender

Lär dig mer om assistans och assistansförmedling i Jönköping

Lär dig mer om assistans och assistansförmedling i Jönköping

Hur sker ansökan för personlig assistans? Hur många assistansbolag finns att välja på i Jönköping? Hur arbetar en assistansförmedling? Lär dig mer om personlig assistans, utförare och förmedling.

Söka personlig assistans

 • Kontakta kommunens handläggare
  Handläggaren gör en bedömning av ditt behov, oftast i ditt hem. Ha gärna med dig någon anhörig som kan hjälpa till med att beskriva din vardag.

 • Kommunen eller Försäkringskassan
  Beroende på om du blir beviljad mindre eller mer än 20 timmar blir det kommunen eller Försäkringskassan som blir ansvarig.

 • Välj assistansanordnare
  Efter att du blivit beviljad assistans har du själv valet att välja assistansanordnare. Känner du dig osäker på valet? Ta hjälp via en assistansförmedling

Få hjälp via assistansförmedling i Jönköping

Assistansbolagen kan ha olika kompetens, avtal och arbetsvillkor för de anställda. Med andra ord faktorer som i längden påverkar den hjälp som ges till brukaren. Att jämföra de olika alternativen är därmed viktigt och det är detta som en assistansförmedling genomför.

 • Kontakta en förmedling
  Att gå via assistansförmedling är troligtvis det enklaste sättet att ställa olika assistansbolag mot varandra. Få hjälp med kontakten med bolagen och hjälp att hitta passande alternativ.
 • Assistansbolag får ge förslag
  Det en förmedling gör är att sammanställa dina behov och önskemål samt därefter kontakta assistansbolag i, eller omkring, Jönköping som förväntas kunna möta dessa önskemål. Därmed kan de få fram ett par förslag på bolag.
 • Välj själv, eller med hjälp
  Sista steget är att välja vilket assistansbolag som avtal ska skriva med. Även detta kan en assistansförmedling hjälpa till med.

Så hittar du jobben

Vill du jobba som personlig assistent? Ett yrke som inte kräver någon specifik utbildning och passar för dig som tycker om att jobba socialt med människor med hjälpande insatser. Arbetet är mycket varierande och kan vara väldigt olika mellan olika brukare. Detta helt utifrån vad de har behov av för hjälp. Hitta jobben via:

 • Arbetsförmedlingen
  Många assistansanordnare och brukare lägger upp platsannonser på Arbetsförmedlingens hemsida. Här kan även närliggande jobb hittas.
 • Assistansanordnarnas hemsida
  I Jönköping finns över 150 olika anordnare av personlig assistans. En del har kontor i staden medan andra har sitt säte i närliggande städer. Sök upp deras hemsidor och skicka in en spontanansökan. Söks i första hand timvikariat är just spontana ansökningar att föredra.
 • Blocket
  Även på Blocket läggs många platsannonser upp. Ofta är dessa annonser riktade mot en specifik brukare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *