Kläder och trender

Ta på dig uppdrag som psykolog för ett mer flexibelt arbetsliv

Ta på dig uppdrag som psykolog för ett mer flexibelt arbetsliv

I årtionden har såväl psykologer som andra yrkesgrupper i Sverige eftersträvat att skapa den ultimata balansen mellan fritid och arbete. Detta är en tunn och skör linje där det gäller att balansera yrkeslivet med allt vad det medför och privatlivet med dess ansvarsuppgifter och friheter. Tyvärr kan det ofta vara svårt att hitta den rätta balansen. Men genom att ta på dig uppdrag som psykolog via ett bemanningsföretag kan du ofta få till stånd ett mer flexibelt arbetsliv och därmed en bättre balans.

3 fördelar med att ta dig an uppdrag som psykolog via ett bemanningsföretag

När du tar på dig uppdrag som psykolog via ett bemanningsföretag kan du skapa en bättre balans i livet tack vare:

  • En större flexibilitet kring schemaläggningen. Idag anser framför allt många yngre yrkesverksamma personer att flexibilitet kring schemaläggningen är väldigt viktigt. Faktum är att vissa till och mer ser denna flexibilitet som någonting viktigare än själva lönenivån. Men det är inte bara yngre och nyutexaminerade psykologer som kan uppskatta denna flexibilitet och gynnas av den. Även du som har jobbat lite längre inom detta yrke kan dra fördel av att ibland kunna ta en lite längre ledighet innan du hoppar på nästa uppdrag.
  • Mer tid att spendera tillsammans med din familj. Om du tillhör de psykologer som har hunnit bilda familj kan du kanske dra dig för att ta dig an mer kortfristiga uppdrag som psykolog via ett bemanningsföretag. Sådana uppdrag kan nämligen i vissa fall innebära att du behöver jobba på annan ort i antingen flera dagar eller veckor i stöten. Men om du räknar ihop de minuter och timmar som du vanligtvis lägger på att pendla till ett jobb där du har en fast anställning kan du börja se saken i ett annat ljus. Då kan du kanske till och med få mer tid att spendera tillsammans med din familj om du jobbar lite längre i stöten och sedan tar lite mer ledigt.
  • Ett större inflytande över din karriär. När du arbetar via bemanning får du ofta ett större inflytande över din karriär och allt som har med denna att göra. Detta istället för att du behöver känna dig förbunden till en långvarig och fast anställning. Även detta är en stor fördel med att välja detta upplägg framför en tillsvidareanställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *